Vpn Değiştirme ve Dns Nedir

Vpn Değiştirme

Vpn Değiştirme ve Dns Nedir Nasıl Değiştirilir?

Vpn Değiştirme Birçok insanın normal şartlarda erişilemeyen bir siteye girmek istediğinde aklına gelen DNS ve DNS değiştirme terimleri, erişilemeyen sitelerin kilidini açmaktan çok daha fazla işe yarar. Bilgisayarlar, internet ağlarıyla birbirine bağlıdır ve internete bağlanan her cihaz diğer makinelerin bu cihazı bulması için benzersiz bir IP adresine sahiptir bu işlemi yapacak web tasarım ajansı şirketlerinin kullanım yüzdeliği daha fazladır.

Vpn Değiştirme bu veritabanını bir telefon rehberi olarak düşünebilirsiniz. DNS (Domain Name System) de internetin telefon rehberidir. Vpn Değiştirme sonrası web tarayıcıları İnternet Protokolü (IP) adresleriyle etkileşime girer. DNS, alan adlarını IP adreslerine çevirir, böylece tarayıcılar İnternet kaynaklarını yükleyebilir.

Vpn Değiştirme sonrası karışık IP adreslerinin ezberlenmesi gerekmez.
DNS çözümlemesi işlemi bir ana bilgisayar adının bir IP adresine (192.168.1.1 gibi) dönüştürülmesini içerir. İnternetteki her aygıta bir IP adresi verilir ve bu adres uygun İnternet cihazını bulmak için gereklidir – telefon numarası gibi. Bir kullanıcı bir web sayfası yüklemek istediğinde, bir kullanıcının web tarayıcısına ne yazdığı (ornek.com) ve ornek.com web sayfasını bulmak için gerekli makine adres arasında bir çeviri yapılmalıdır.

DNS çözümlemesinin arkasındaki süreci anlamak için, bir DNS sorgusu arasında geçmesi gereken farklı donanım bileşenleri hakkında bilgi edinmek önemlidir. Web tarayıcısı için, DNS araması “sahnelerin arkasında” gerçekleşir ve başlangıç ​​isteğinden ayrı olarak kullanıcının bilgisayarından herhangi bir etkileşim gerektirmez

Ücretli VPN Değiştirme Program Adları

  • ExpressVPN
  • Nord VPN
  • VPN Panda Faster
  • Surfshark VPN
  • Private VPN
  • Vypr VPN
  • IPVanish VPN
  • ZenMate VPN
  • Hotspot Shield VPN
  • TunnelBear VPN
  • Pure VPN
  • Safer VPN
  • HideMyAss VPN
  • StrongVPN
  • CyberGhost VPN
  • Ivacy VPN
  • ProtonVPN
  • Avast SecureLine VPN

DNS Nasıl İşler?

DNS okuyucusu – Okuyucunun kütüphanede bir yerde belirli bir kitabı bulması istenen bir kütüphaneci olarak düşünülebilir. DNS alıcısı, istemci makinelerden web tarayıcıları gibi uygulamalar yoluyla sorgu almak için tasarlanmış bir sunucudur. Genelde, müşterinin DNS sorgusunu tatmin etmek için ek istekler yapmaktan, tipik olarak imzalayıcı sorumludur.

Root nameserver – Kök sunucu, okunabilir ana bilgisayar adlarını IP adreslerine çevirmede (çözümlemede) ilk adımdır. Bir kitaplıktaki farklı kitap raflarına işaret eden bir dizin gibi düşünülebilir – tipik olarak diğer daha spesifik yerlere referans olarak kullanılır.
TLD ad sunucusu – Üst düzey etki alanı sunucusu (TLD), bir kütüphanede belirli bir kitap rafı olarak düşünülebilir. Bu ad sunucusu, belirli bir IP adresi aramasında bir sonraki adımdır ve bir ana bilgisayar adının son bölümünü barındırır (example.com’da, TLD sunucusu “com” dir).

Yetkili ad sunucusu – Bu son ad sunucusu, belirli bir adın tanımına çevrilebileceği bir kitap rafında sözlük olarak düşünülebilir. Yetkili ad sunucusu, ad sunucusu sorgusundaki son duraktır. Yetkili ad sunucusu istenen kayda erişebiliyorsa, istenen ana bilgisayar adı için IP adresini ilk isteği yapan DNS Recursor’a (kütüphaneci) geri döndürür.

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

DNS’nin pek bilinmeyen bu işlevlerinden bahsettikten sonra, genellikle erişilemeyen sitelere girmek için nasıl kullanıldığını açıklayabiliriz. DNS değiştirme işlemi gerektiren durum, sizin bilgisayarınızda var olan sunucunuzun bu sitelere engelli olmasıdır. Bu sorunu DNS ayarları üzerinde değişiklik yaparak çözebilirsiniz. DNS ayarı değiştirmenin iki yolu vardır. Birsi, internete bağlandığınız modemden DNS ayarını değiştirmek, diğeri ise bunu internete bağlandığınız cihaz üzerinden yapmak, yani bilgisayarınızın DNS ayarlarını değiştirmek.

Windows 8 & 7’de DNS ve VPN Değiştirmek

Vpn Değiştirme işlemi Görev çubuğunun sağ tarafındaki ağ simgesine sağ tıklayın ve daha sonra “Ağ ve Paylaşım Merkezi”ni açın.
Buradaki bağlantılar bölümünden, bağlı olduğunuz ağa tıklayın.

Çıkan pencerenin sol alt kısmındaki Özellikler seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan listeden “Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğini işaretleyin ve Özellikler seçeneğine tıklayın.
Genel sekmesi altındaki “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin.
Yeni beliren alana, değiştirmek istediğiniz DNS sunucularını girin.

VPN Değiştirme Nedir ?

Her bir evin ve şirketin kendi küçük ağı olur . Yani siz evdeki modeme cihazınızı bağladığınızda bir yerel ağ oluşturmuş olursunuz. Bu yerel ağa İnternet üzerinden erişmek bazen güvenlik açığı oluşturabilir. İşte bu noktada devreye Vpn Değiştirme‘ye girer.

VPN (Virtual Private Network), sanal bir özel ağ oluşturarak bağlantınızı bir sunucu üzerinden yönlendirir ve çevrimiçi işlemlerinizi gizler. Böylece web’e güvenli ve özel bir şekilde erişmenizi sağlar. Kısacası, kamuya açık ağlar (toplu taşıma araçlarında wi-fi, oteller veya en sevdiğiniz kafe gibi) ile ev ağları (internet servisiniz tarafından sağlananlar gibi) üzerinden güvenli bir bağlantı oluşturur.

Trafiğinizi özel sunucular arasında yönlendirerek ve verilerinizi şifreleyerek, VPN’ler çevrimiçi etkinliğinizi gizler ve korsan saldırılarından veri satmaya, kimlik hırsızlığına ve çok daha fazlasına kadar sizi web’deki birçok tehlikeden korur.

VPN Değiştirme Ne İçin Gerekir?

Vpn Değiştirme, aslında sizin bağlanmadığınız bir ağa bağlanabilmeniz için bir tünel oluşturur. Örneğin, okul veya iş ağına uzaktan ulaşmak için, torrent indirmek gibi yasal veya yasa dışı indirmeler için,gizliliği ve güvenliği artırmak için kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Olarak Vpn Nasıl Değiştirilir ?

Vpn ayarlarınızı değiştirmek için öncelikle VPN türü bazı bilgilere sahip olmanız gerekir, bunun için VPN hizmeti sunan bir uygulamadan yardım alabiliirsiniz. Bilgisayarınızda vpn değiştirme işlemini gerçekleştirmek için;
İlk adım olarak windows sekmesindeki başlangıç ögesine tıklayın.Windows logosunun bulunduğu düğme, ekranın sol alt köşesindeki görev çubuğunda bulunabilir. Bu düğme, Windows Başlat menüsünü açar.

Ayarlar simgesine tıklayın. Başlat düğmesine tıkladıktan sonra çark görünümlü simge ayarlar sekmesidir.

Ayarlar sekmesini tıkladıktan sonra açılan pencerede, Ağ ve İnternet seçeneğini tıklayın.
Bu pencere yeni bir kısma yönlendirildikten sonra sol taraftaki menüde yer alan VPN Değiştirme adlı kısmı seçin.

VPN Değiştirme adlı kısmı seçtikten sonra karşınıza çıkacak olan ilk seçenek, “VPN bağlantısı ekle” olacaktır. Bu seçeneğe tıklayarak VPN Değiştirme işlemi yapabilirsiniz.

Açılan pencerede, bir liste karşınıza çıkacaktır. İlk seçeneklerde VPN Değiştirme sağlayıcısını göreceksiniz.

“VPN sağlayıcı” altında Windows (yerleşik) seçin. “Windows (dahili) seçeneğini seçmek için VPN menüsünün üstündeki” VPN sağlayıcı “altındaki açılır menüyü kullanın.
“Bağlantı Adı” altında bir ad yazın. Bu seçtiğiniz herhangi bir isim olabilir.
Sunucu adını veya adresini, “Sunucu adı veya adresi” etiketli kutuya yazın. Bu bilgiyi VPN sağlayıcınızdan alabilirsiniz.

Daha sonraki seçenek için bir VPN tipi seçin. Hangi tür VPN türünü seçeceğin izden emin değilseniz, otomatik seçeneğini seçin veya hangi tür VPN Değiştirme bağlantısını kullandıklarını öğrenmek için VPN sağlayıcınız la görüşebilirsiniz. Halihazırda var olan seçenekler aşağıdaki gibidir:

  • Otomatik.
    Noktadan Noktaya Tünel Protokolü (PPTP).
    L2TP / IPsec sertifikası ile
    Önceden paylaşılan anahtarla L2TP / IPsec
    Güvenli Yuva Tünel Protokolü (SSTP)
    IKEs2

Sonraki adımda, bir oturum açma türü seçin. VPN’nizde oturum açmak için VPN Değiştirme sağlayıcınız tarafından kullanılan oturum açma türünü seçin. Seçenekleriniz aşağıdaki gibidir:

  • Kullanıcı adı ve şifre
  • Akıllı kart
  • Tek seferlik şifre
  • sertifika

DNS Ayarları 2021

Son Güncelleme 13 Nisan 2021

Şirkete Ait DNS DNS 1. Alan: DNS 2. Alan:
Google DNS En İyisi 8.8.8.8 8.8.4.4
OpenDNS 208.67.222.222 208.67.220.220
Comodo Güvenli DNS 8.26.56.26 8.20.247.20
Verisign 64.6.64.6 64.6.65.6
DNS.WATCH 84.200.69.80 84.200.70.40
DNS Advantage (UltraDns) 156.154.70.1 156.154.71.1
Level31 209.244.0.3 209.244.0.4
SafeDNS 195.46.39.39 195.46.39.40
openNIC 96.90.175.167 193.183.98.154
DynDNS 216.146.35.35 216.146.36.36
Alternate DNS 198.101.242.72 23.253.163.53
Yandex.DNS 77.88.8.8 77.88.8.1
TTnet (Türk Telekom) DNS 195.175.39.49 195.175.39.50

Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın. Gerekirse, VPN’nizde oturum açmak için kullandığınız kullanıcı adını ve şifreyi yazmak için son iki satırı kullanın.
Son olarak Kaydet’e tıklayın. Bu seçenek, VPN’inizi ayarlamak için kullandığınız formun altında bulunur. Bu sizi Ağ ve Ayarlar menüsü altındaki VPN menüsüne geri götürür. Yeni oluşturduğunuz VPN bağlantısı en üstte “VPN” altında listelenir.

Yeni oluşturduğunuz VPN bağlantısını tıklayın. Tüm VPN bağlantıları, VPN menüsünün üstündeki “VPN” altında, hemen “+ VPN Bağlantısı Ekle” altında listelenmiştir.
Bağlan’a tıklayın. Bu sizi VPN’e bağlar. Bu menüde oluşturduğunuz herhangi bir VPN bağlantısına bağlanabilirsiniz. Ayrıca “Bağlantıyı Kes” e tıklayarak VPN bağlantısının bağlantısını kesebilirsiniz.

VPN bilgilerini düzenlemeniz veya ek ayarları belirtmeniz gerekirse, VPN bağlantıları listesindeki VPN bağlantı adının altındaki Gelişmiş seçenekler seçeneğini tıklayarak bu kısımdan istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Ek olarak panda medya web tasarım‘ı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz soru ve sorunlarınız için yorum yazabilirsiniz.